actie
Combinatie voordeel: upgrade uw vloerverwarmingsets
Met een 4iE Smart WiFi Thermostaat van Warmup voor slechts € 125,- (€ 150,- voordeel)
Met een Intelligent-Control digitale klokthermostaat voor slechts € 25,- (€ 144,95 voordeel)

Elektrische vloerverwarming laminaat & houten vloer

Wat is de meeste geschikte elektrische vloerverwarming laminaat & houten vloer?

Het meest geschikte type elektrische vloerverwarming om uw laminaat en houten vloer te verwarmen is verwarmingsfolie. De belangrijkste eigenschappen van folie zijn; het is uiterst dun, de geleiding is optimaal en de warmte wordt gelijkmatig verdeeld.

De verwarmingsfolie van Thermo Lámina bezit deze eigenschappen, en is dé oplossing voor vloerverwarming laminaat en houten vloer.

Met onze elektrische vloerverwarming laminaat en houten vloer kunt u in een mum van tijd elke ruimte of oppervlakte onafhankelijk van een CV systeem verwarmen. De flinterdunne folie (slechts 0,2 mm.) kan perfect onder uw laminaat worden gelegd. Door de speciale legering van de verwarmingsdraden en de beveiligingen in de constructie van het vloerverwarmingssysteem, wordt de warmte gelijkmatig verdeeld en wordt de vloerverwarming laminaat – folie nooit te warm. Ook niet indien de folie dubbel gelegd wordt. Uw kostbare laminaat vloer is in tegenstelling tot veel andere vloerverwarmingen goed beschermd.


Wat onze klanten zeggen

Bij dit bedrijf valt het me met name de snelle levering op, volledig zonder enige kosten. Dit heb ik als zeer positief ervaren. Tevens bij het beantwoorden van vragen over het product werd ik snel geholpen. Bij internetbestellingen vind ik dit erg belangrijk. Ik kan deze site en het product dan ook bij iedereen aan bevelen.

J.J. Bruin

Zeer goede klantenservice, mails worden snel beantwoordt en er wordt een goed advies gegeven voor onze specifieke situatie. Hoewel er niet geadverteerd wordt met 24 uurs levering, was dit bij ons wel het geval.

de Vries

Snelle levertijd en betrokken met de klanten. Willen behulpzaam zijn en moeite doen voor de klant. Super!

R. Huls


Bestel uw elektrische vloerverwarming in 3 stappen

Meet uw vloeroppervlak

Meet uw vloeroppervlak welke u wilt voorzien van elektrische vloerverwarming. Heeft u advies nodig? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Bestel in de webshop

Bestel het gewenste formaat in de webshop. Bij alle pakketten krijgt u gratis een thermostaat geleverd. U kunt ook kiezen voor een luxere digitale klokthermostaat.

Bezorging door PostN

Heeft u voor 14:30 besteld? Dan wordt uw pakket in de meeste gevallen de volgende dag gratis bezorgd door PostNL. U ontvangt uiteraard een track & trace code van ons, zodat u uw pakket kunt volgen.

>> Bekijk ons gehele assortiment elektrische vloerverwarmingssets <<

De temperatuur van uw laminaat of houten vloer kunt u vervolgens eenvoudig regelen via de gratis bijgeleverde thermostaat.

Bij aankoop van vloerverwarming laminaat of houten vloer(folie), kunt u voor een kleine meerprijs van € 125,00, beschikken over een programmeerbare digitale klokthermostaat t.w.v. € 275,00

De verwarmingsfolie van Thermo Lámina legt u eenvoudig en snel onder uw laminaat of houten vloer. Hieronder vindt u meer uitleg en tips over de installatie van de elektrische vloerverwarming laminaat en houten vloer en aan welke eisen de vloerverwarming en het laminaat moet voldoen.

Installatie elektrische vloerverwarming laminaat en houten vloer:

Vereisten elektrische vloerverwarming laminaat:

Eenvoudige installatie van elektrische vloerverwarming laminaat?

  1. Op een schoongemaakte vloer begint u met het aanbrengen van de polyethyleen folie. Deze folie is bij elke betere Doe-het-zelf zaak te krijgen en dient om de vloer te isoleren. Deze folie moet u zo straks mogelijk op de schoongemaakte vloer aanbrengen. Daarbij is ook van belang dat u de gehele oppervlakte van de vloer met deze isolerende folie bedekt zodat de warmte later nergens kan ‘weglekken’.
  2. Op de isolerende folie begint u nu met het aanbrengen van de vloerverwarming laminaat – verwarmingsfolie. U begint zo dicht mogelijk bij de plek waar u de thermostaat op de de stroom wilt aansluiten. Maak bij het startpunt de verwarmingsfolie met tape goed vast op de ondergrond, alvorens deze uit te rollen.
  3. Vervolgens moet u tijdens het uitrollen, op regelmatige plaatsen de folie op de ondergrond bevestigen met tape.
  4. Wanneer u bij de tegenovergestelde muur aankomt, moet u de verwarmingsfolie twee keer in een rechte hoek vouwen. De vouwen bevestigt u goed op de isolerende film. U gaat verder met afrollen van de verwarmingsfolie in tegenovergestelde richting.
  5. Deze handelingen herhaalt u totdat de verwarmingsfolie geheel verdeeld is over het oppervlak zonder ooit in de film te knippen of te snijden.
  6. Indien de verwarmingsfolie te lang is, kunt u met dezelfde folie in een aangrenzend vertrek verder gaan. Als dat laatste niet mogelijk is kunt u kiezen om de verwarmingsfolie gedeeltelijk dubbel te leggen of om het teveel af te snijden en de uiteinden van de koperen geleidingstrips met isolatietape af te plakken.

Tip: als extra bescherming tegen eventuele lekkages kan de vloerverwarming laminaat en houten vloer – verwarmingsfolie van Thermo Lámina beschermd worden met een isolerende film. Let er wel op dat u een isolerende film neemt die warmte doorlaat, anders functioneert de verwarmingsfolie niet naar behoren en heeft u niet de gewenste verwarming die u graag wilt.

Nadat de verwarmingsfolie onder het laminaat of houten vloer is aangebracht kunt u de laminaat/ houten vloer leggen. Zorg wel dat u voor voldoende uitsparing zorgt voor de kabel naar de thermostaat. Deze kabel kan met een leidinggootje weggewerkt worden.

Om een goed visueel beeld te krijgen, kunt u de onderstaande instructievideo bekijken. U krijgt uitleg hoe u de elektrische vloerverwarming laminaat kunt aanleggen.

Kortom, de elektrische vloerverwarming van Thermo Lámina is ideaal te gebruiken als vloerverwarming laminaat. Lees hier meer over de voordelen van onze laminaatverwarming of bezoek onze webshop om te bestellen.

Welk laminaat is geschikt voor vloerverwarming laminaat?

De belangrijkste eigenschap van laminaat vloerverwarming is de warmtegeleiding. Dit houdt in dat de laminaatvloer warmte moet kunnen doorgeven zodat de warmte opstijgt en u kunt genieten van warme voeten. Laminaat voor vloerverwarming is dan ook vaan dunner dan standaard laminaatvloeren. Laminaat geschikt voor vloerverwarming laminaat is te herkennen aan het onderstaande logo.

Logo laminaat vloerverwarming
Logo laminaat geschikt voor vloerverwarming

Werking vloerverwarming laminaat, houten vloer en verwarmingsfolie?

Door de isolatielaag onder de laminaat/ houten vloerverwarming wordt alle warmte naar boven gedrukt. Daar wordt de houten/ laminaatvloer opgewarmd. De warmte verdeelt zich over het gehele oppervlakte van de vloer. Het laminaat/ houten vloer wordt zo een gigantische radiator die een aangename warmte verspreidt. Omdat de gehele vloer wordt verwarmd, wordt de warmte zeer gunstig verspreid en wordt het ook in elke hoek van de kamer aangenaam warm. En niet alleen in de buurt van de cv radiatoren, zoals bij een traditioneel cv systeem. Bovendien kan door het warme-voeten-gevoel de thermostaat een paar graden lager gezet worden, zonder dat de warmtebeleving minder wordt.

vergelijking centrale verwarming vloerverwarming

Voordelen van vloerverwarming laminaat en houten vloer op een rij:

 • Gemakkelijk zelf aan te leggen,
 • Snelle opwarmingstijd,
 • Gratis thermostaat t.w.v. € 45,-
 • Lage aanleg & installatiekosten,
 • Duurzaam & kwaliteit,
 • Geen ruimte verlies door radiatoren,
 • Gezonder leefklimaat in de kamer,

Bekijk ons gehele assortiment

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over de verwarmingsfolie? Neem gerust contact met ons op of bekijk in de webshop.

Welke ondervloer kunt u het beste gebruiken?

De voornaamste taak van ondervloeren is isoleren, het dempen van geluid en warmte. Indien de ondervloer voldoende isoleert is deze geschikt om als ondervloer te gebruiken voor vloerverwarming laminaat (bekijk wel of het laminaat ook geschikt is). Het is de isolatiewaarde welke de kwaliteit van de verschillende ondervloeren bepaalt. Lees verder.

De staat van de ondergrond

De ondergrond moet schoon en glad zijn. Alle scherpe oneffenheden dienen verwijderd te worden, om beschadiging van de ondervloer en folie te voorkomen. Lees verder

De prijs van de vloerverwarming laminaat

Laminaat kent een aantal grote voordelen die met name interessant zijn voor de prijsbewuste consument. Ten eerste is het net zoals onze elektrische laminaatverwarming een stuk voordeliger in aanschafsprijs dan traditionele systemen (houten vloeren en cv installaties). Ten tweede zijn ook de aanlegkosten van een laminaat vloer en elektrische vloerverwarming een stuk lager dan bij bijvoorbeeld het plaatsen van een houten vloer of  een cv systeem.

Thermo Lamina biedt haar vloerverwarmingssyteem aan tegen een zeer scherpe prijs, vergelijk het zelf. Houd er rekening mee dat alle prijzen in de online shop inclusief BTW zijn. Momenteel geven wij 10% korting op het gehele assortiment laminaatverwarmingen. Tevens is elk pakket, inclusief een gratis thermostaat. Bekijk alle prijzen in de webshop.

Wat is het verbruik van onze vloerverwarming laminaat/ houten vloer

Het verbruik van onze vloerverwarming laminaat bedraagt maximaal 120 Watt per m².  In de praktijk wordt het maximale verbruik van 120 Watt per m² vrijwel nooit bereikt. Uit testen is gebleken dat om een goed geïsoleerde ruimte op ca. 21°C te houden met een buitentemperatuur van ca. 7°C er gemiddeld slechts 25% van het aanwezige vermogen ook daadwerkelijk wordt gebruikt. U kunt er van uitgaan dat onder normale winterse omstandigheden, er een gemiddeld verbruik zal zijn van ca. 60 tot 90 Watt² per uur.

Laminaatvloeren beperken zich tegenwoordig niet meer tot de slaap- en woonkamer, maar worden ook vaak in de keuken en badkamer gebruikt.  De laminaatverwarming wordt voor al deze verschillende toepassingen dan ook aangeboden in vijf verschillende formaten, 5 m²,  8 m², 12 m², 18 m² en 25 m² beschikbaar.  Kortom, maak elke kamer in uw huis comfortabel met de flinterdunne verwarmingsfolie (0,2 mm) van Thermo Lámina.